Walter Schamp (1932-2018)

Zonet bereikte ons het trieste nieuws dat Walter Schamp afgelopen zondag overleden is. Walter was een van de belangrijkste en vooral moedigste getuigen van het bombardement op Mortsel. Hij verloor op die 5 april 1943 verschillende klasgenootjes, zijn jongere en oudere zusje en mama. Elk jaar kwam Walter samen met zijn familie naar de herdenking. Afgelopen jaar was hij er ook en stond hij mee aan de basis van de vzw. Enkele jaren geleden mocht Pieter Serrien samen met Frank Van Passel de getuigenis van Walter filmen. Hieronder enkele fragmenten, als eerbetoon aan een bijzondere, warme en moedige man. Rust zacht, Walter. We zullen je verhaal doorvertellen.

4 gedachtes over “Walter Schamp (1932-2018)

  1. Rust zacht Walter en vertel mijn opa Karel Stuyck daarboven dat hij voor mij even tot leven gebracht is door Pieter zijn boek.
    Voor de eerste keer zag ik daar zwart op wit zijn naam met alle juiste gegevens.
    Een erkenning van zijn bestaan voor mij.
    Rust zacht😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s