HERDENKING 2021

Zoals vorig jaar, kan er ook in 2021 geen publieke herdenking van het bombardement plaatsvinden door de beperkingen die de coronamaatregelen ons opleggen.

De VZW en de stad Mortsel hebben de handen in mekaar geslagen om een virtuele herdenking online te maken. Het wordt een sfeervolle montage van muziek, beelden, bloemen aan de kruisjes en teksten. Omdat we ook dit jaar de slachtoffers van 1943 niet willen vergeten.

Vanaf 5 april 2021 zal de link waarop u kan kijken beschikbaar zijn, hier op de site van de VZW, op de site van de stad en op social media. Wij zullen u tijdig verwittigen.

De VZW doet een oproep om op 5 april 2021 een persoonlijke boodschap over de herdenking te plaatsen op de sociale platformen die uzelf gebruikt en deze te delen. Gebruik de #5april1943

2 gedachtes over “HERDENKING 2021

  1. Bedankt, mijn moeder is Christiane Goossens, één van de overlevenden; haar zuster is gestorven in het bombardement. Zij is gered geweest. Vandaag is ze bijna 86 jaar oud, heeft middelfase van Alzheimer, maar herrinnert zich nog steeds de tragedie. Sinds die dag heeft ze voor de rest van haar leven zware astma gehad, en nooit daarvoor gecompenseerd geworden. Het ware namelijk de geallieerden die het bombardement uitgevoerd hadden. Ook haar persoonlijkheid is erdoor veranderd. In het bijzonder dat het geduurd heeft dat ze er “iets” kon over vertellen tot jullie eerste boek over het bombardement is verschenen. Meer heb ik gehoord van mijn grootmoeder (ik was op kot bij haar voor 5 jaar tussen 1983-88) die toen naast de kerk woonde.

    Like

  2. Het was een zonnige dag… We zagen die cirkel boven onze hoofden en toen brak de hel los. Ik was op school maar niet in het epicentrum. Enkele honderden meters verder werden leeftijdsgenootjes uit het leven gerukt. Nu zoveel jaren later zie ik nog die rijen doodskisten op het gemeenteplein. Het zijn beelden die in mijn geheugen gebrand staan. Zoveel leed…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s