1 november: zet een kaars voor je raam

In heel Vlaanderen zijn alle evenementen van Reveil door de verstrengde coronamaatregelen afgelast. In overleg met de initiatiefnemers van Mortsel lanceren we een oproep om op 1 november bij het invallen van de duisternis een kaars voor het raam te zetten. Op die manier trekken we een spoor van licht, een spoor van herinnering door onze stad. En creëren we een ingetogen moment, niet op de begraafplaats van Mortsel Dorp maar bij u thuis. We laten dit niet zomaar voorbijgaan.

Een kaars voor al onze dierbaren die overleden zijn en voor alle nabestaanden die met hun verdriet achterblijven. Vanuit de vzw 5 april 1943 voegen we daar aan toe: een kaars voor alle slachtoffers van het bombardement.

Laat het een spoor van licht worden in deze sombere dagen.

2 gedachtes over “1 november: zet een kaars voor je raam

  1. Prachtig idee! Door de lockdown die er aankomt, zal ik er niet bij kunnen zijn in Mortsel. Maar mijn kaars zal in Loon op Zand (NL) branden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s