GEANNULEERD: 1 november kaarsjes op 471 kruisjes

Zoals u wellicht al vermoedde wordt het ingetogen moment op 1 november van Reveil Mortsel op de begraafplaats van Mortsel Dorp geannuleerd. Dat betekent ook dat het initiatief van de stad Mortsel om samen met de VZW 5april1943 kaarsjes te plaatsen op de 471 kruisjes van de slachtoffers van het bombardement niet zal doorgaan.

Dat is bijzonder jammer maar volkomen terecht gezien de verstrengde maatregelen die nodig zijn om de dramatische coronacijfers in te dijken. De oproep van de overheid is om onze sociale contacten drastisch in te perken en alle onnodige risico’s te vermijden. We kunnen dan ook niet anders dan die oproep nauwgezet te volgen.

In april moesten we de officiële herdenking al afgelasten, nu dit weer. We kunnen alleen maar hopen met u allen dat het jaar 2021 meer perspectief zal bieden om de mooie traditie van de herdenkingen te hervatten. We houden u in alle geval op de hoogte van elk nieuw initiatief.

5 gedachtes over “GEANNULEERD: 1 november kaarsjes op 471 kruisjes

 1. Bijzonder jammer, maar begrijpelijk. ’t Is te hopen dat de -12 jarigen van nu volgend jaar geen kaarsjes op ons graf moeten komen plaatsen!

  Like

  1. Lucien

   Ben jij soms de Lus van Edegem die eind de jaren 60 aan de unief van Gent heeft gestudeerd en uiteneindelijk het diploma van licentiaat wiskunde hebt behaald? Zo ja dan zul je mij misschien nog wel herinneren als Danny neckebroeck van Geraardsbergen… mijn contactgegevens Danny.neckebroeck@telenet.be … grts Danny

   Like

   1. Ja, Danny, dat ben ik! En er rijzen nu niks dan vragen door mijn hoofd : hoe komt ge via “5 april” bij mij? Wat is er van jou geworden….
    Ik heb een “carrière” in ’t onderwijs achter de rug en geniet nu van een welverdiend pensioen in het “groene” Langdorp bij Aarschot.
    In afwachting van meer gegevens en uitleg laat ik het er dan hierbij,
    dus zeker tot wederhoren!
    Lucien

    Like

 2. Inderdaad heel spijtig en tegelijk begrijpelijk. Maat laten we even verder denken: wat weerhoudt ons (wie?) om met een beperkt aantal mensen (40?) kaarsjes aan te steken op de 471 graven en daarvan een kort filmpje te maken, als het kan met aangepaste stemmige muziek? Ik wil heel graag komen zingen, maar ik woon in Nederland en die verplaatsing zal niet als noodzakelijk worden beschouwd.

  Like

  1. Dat is een mooi idee, maar helaas onmogelijk. Alle evenementen zijn verboden. We zijn op zoek naar een haalbaar alternatief. Meer nieuws volgt later.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s