1 november: Kaarsjes op 471 kruisjes

“Een spoor van licht, een spoor van herinnering”

Op zondag 1 november 2020 van 17 tot 18u. organiseert Reveil Mortsel op de begraafplaats Mortsel Dorp een ingetogen moment.

Ook dit jaar klinkt er op 1 november bij valavond sfeervolle muziek en brengen woordkunstenaars poëzie. We gedenken onze dierbaren die kort of lang geleden overleden zijn. We denken speciaal aan de mensen en hun nabestaanden die in deze coronatijd pijnlijk afscheid van mekaar moesten nemen. En we zetten kaarsjes op alle kruisjes van de slachtoffers van het bombardement op Mortsel van 5 april 1943.

Er zal op vier plaatsen muziek en poëzie te beluisteren zijn. Omwille van de corona- en veiligheidsmaatregelenzullen kleine groepen bij aankomst begeleid worden naar een van deze vier plaatsen, waarna ze doorschuiven naar de volgende plaats. Er zijn geen gezamenlijke bijeenkomsten voor of na. Maar de intieme sfeer van mijmeren en herdenken blijft. 

Iedereen is welkom op zondag 1 november 2020 van 17 tot 18 uur op de begraafplaats van Mortsel–Dorp (Lepelstraat 1 achter de Sint-Benedictuskerk). De toegang is gratis. Neem een kaarsje en aansteker mee, want we mogen ze omwille van de coronamaatregelen niet uitdelen. En doe zeker uw mondmasker aan en houd afstand.

Onze VZW 5 april 1943 werkt samen met de stad Mortsel en Reveil Mortsel om ervoor te zorgen dat er kaarsjes staan op de 471 kruisjes in het ereperk. Om dat praktisch mogelijk te maken hebben we vrijwilligers nodig die de kaarsjes aansteken. Wie wil meehelpen kan een mailtje sturen naar marc.vandelooverbosch@telenet.be

Het zal een aangrijpend moment worden, zeker nu er dit jaar geen officiële herdenking op 5 april heeft mogen plaatsvinden.

Klik hier voor de Facebookpagina van dit unieke evenement!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s