Lydia Chovau

Terug naar de slachtofferlijst

3 jaar

°24/06/1939, Antwerpen

woonde in Antwerpen, Carnotstraat 102

overleed in de bus op het Gemeenteplein samen met haar tante Clara Michel

ze was het dochtertje van Maurice Chovau en Yvonne Michiels, het koppel op de bekende coverfoto van Tranen over Mortsel (lees er hier meer over)

kist 66.B

Marcel Michel was op 5 april niet in België. Hij was als opgeëiste arbeider in Duitsland. Zijn moeder Clara Michiels wilde die maandag samen met haar nichtje Lydia Chovau de Grot van Edegem bezoeken. Daar zouden ze gaan bidden dat Marcel spoedig gezond zou thuiskomen. Op het Mortselse Gemeenteplein waren ze net overgestapt van de tram uit Antwerpen op de bus naar Edegem, toen de bom het voertuig trof. Het duurde lang voor Yvonne Michiels wist wat er met haar zus en haar dochtertje gebeurd was. Heel de familie liep de identificatiecentra af en zocht in Oude-God naar nieuws over Lydia en Clara. Marcel Michel kreeg in Duitsland alleen een brief dat zijn moeder iets was overkomen. Pas toen hij thuiskwam, ontdekte hij wat er gebeurd was.

 

2 gedachtes over “Lydia Chovau

  1. This is my Uncle and Aunt’s daughter. I knew Lydia and her aunt were killed on a bus when a bomb struck. What I did not know was that is was friendly fire and I have only recently seen these pictures of my aunt and uncle and have come to realize the whole tragic story.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s