7 gedachtes over “Angelina Dierckx

 1. Angelina was mijn grootmoeder. Geboren in 1893 overleed zij dus op 50 jarige leeftijd. Angelina was ook een van de slachtoffers die in de bus zaten na een bezoek aan de grot in Edegem. Zij liet drie kinderen na rond de leeftijd van 18 jaar , kinderen wiens vader aan een hartaanval overleed bijna 2 jaar voordien. Er werd weinig of niets over gezegd in onze familie.

  Like

  1. Neen ze gingen jurken kopen voor het trouwfeest van één van de zonen van één der zussen, ze hadden met 4 kunnen zijn maar één zus had de bus/tram gemist.

   Like

   1. Ja dat klopt maar ze zouden daarna (of eerst ) eens langs de grot gaan in Edegem. De jurken waren voor de trouw van de zoon van Angelina, Hugo. Hugo is daarna getrouwd (in rouw natuurlijk) met Marie Louise.

    Like

  2. Mijn grootmoeder die een halve nicht van haar was, en mijn moeder, die bevriend was met Julia en Magda, hebben vaak hierover verteld. Julia en Magda kwamen bezorgd aanbellen in de Ramstraat met de vraag of hun moeder misschien bij hen op bezoek was na hun uitstap naar de grot van Edegem.

   Like

 2. een kleine correctie, niet zo belangrijk: de kinderen die ze achterliet waren zo ongeveer 22 tot 26 jaar maar in dei tijd was een 22 jarige nog helemaal niet zo volwassen als de kinderen nu. Ze stonden er nu alen voor om hun leven verder te zetten. En nog even dit : Angelina was nog net geen 50.

  Like

  1. ik heb één van haar dochters, Magda Nagels geboren 1922 nog gekend : op haar 21 jaar dus in één keer wees samen met haar zusters midden in de oorlog, weinig of geen inkomen en inderdaad niet zo volwassen als de kinderen nu.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s