7 gedachtes over “Alfred Pooters

 1. Dit is de vader van mijn grootvader. Ik zal op zoek gaan naar een foto van hem alsook van zijn vrouw. Ze liggen naast elkaar begraven en daarnaast ligt hun facteur.

  Like

 2. Dit is de nonkel van mijn vader. Mijn grootmoeder heet Victoria Van der Stappen. Mijn vader schreef in de familiekronieken het volgende: Tanta Nie was de goedheid zelf. Nonkel Fred kon wel wat scherper zijn, stroper zoals gezegd, gaf mij eens een belangrijke uitleg: hoe konijnen, hazen moesten gestroot worden, de darmen uitgehaald, en het bloed en de urine afgelaten om de smaak van het vlees zuiver te behouden… Ze woonden oorspronkelijk in een houten huisje, een noodwoning na W.O.I aan de Liersesteenweg te Mortsel, waar nu het O.C.M.W. is gevestigd. Later verhuisden ze naar een lage stenen woning in de Edegemsestraat. Nonkel Fred heeft heel zijn leven bij Gevaert gewerkt, evenals zijn drie zonen: Albert (°15/07/1916-08/12/1995), Jos (°21/10/1918-26/10/1980) en Armand (°05/01/1921-11/02/2002)
  Ik heb een pentekening met een zicht van de Edegemsestraat in 1910 gemaakt door Armand, dat hij persoonlijk aan mijn vader gegeven heeft. Heeft iemand interesse in deze zwart-wit pentekening? Dan laat je maar iets weten via deze weg..

  Like

 3. Armand Pooters was mijn grootvader, Fred Pooters (°1945) is mijn vader. Ik ken Anne of Guy Windels niet, maar bovenstaande foto is voor mij de allereerste ‘kennismaking’ met mijn overgrootouders. Prachtig initiatief!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s