Reveil 1 november kaarsjes op de kruisjes

Zoals vorig jaar neemt onze vzw deel aan het initiatief van Reveil Mortsel. We plaatsen kaarsjes op alle kruisjes.

1 NOVEMBER – REVEIL MORTSEL
Een spoor van licht, een spoor van herinnering, een spoor van verbinding.

Rond de dagen van Allerheiligen en Allerzielen trekken op vele plaatsen in de wereld mensen naar de begraafplaatsen om hun dierbare overledenen te gedenken met bloemen. Sinds enkele jaren is er in meer dan 100 Vlaamse gemeentes een initiatief gegroeid, Reveil.

Reveil Mortsel heet iedereen welkom op 1 november 2022 tussen 17 en 18 uur op de begraafplaats van Mortsel-Dorp aan de Lepelstraat.

In kleine groepen maken we een ingetogen wandeling op de begraafplaats. Onderweg brengen Mortselse dichters Ann Van Dessel, Chris Ceustermans, Hilde Keteleer en Sven Cooremans poëzie. Bij de muzikanten verwelkomen we speciaal jazztrompettisten Bert en Sam Joris. Daarnaast zorgen Kato Stevens, Matti De Ryck, Peter Kauwenberghs en Jeroen De Rycker voor de muzikale omkadering. Op hetzelfde moment verlichten kaarsjes het erepark met de oorlogsslachtoffers van het bombardement van 5 april 1943.

Van 25 oktober tot 8 november kan je op eigen ritme op deze begraafplaats een wandeling maken. Je vindt er dan al gedichten van Mortselse dichters en een gedichtenboom terug.
Maak jij het extra stemmig? Breng dan zelf een kaarsje of lampionnetje mee?

2 gedachtes over “Reveil 1 november kaarsjes op de kruisjes

 1. Mijn grootvader ligt begraven in Edegem. Daar ook kaarsjes???
  Hij reed 5 april 43 met tram 7 in Mortsel.
  Wil er bij zijn 5 april 23.
  Renders Françoise

  Like

 2. Beste Françoise, voorlopig doen we dat alleen in Mortsel op het grote ereperk van de slachtoffers. Wat niet wegneemt dat we iedereen in gedachte houden. Uitstekend dat je volgend jaar meedoet met de 80ste herdenking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s