1 november 2021: kaarsjes bij de kruisjes

Op 1 november 2021 sluit de vzw 5 april 1943 zich aan bij het initiatief ‘Reveil Mortsel’ op de begraafplaats van Mortsel-Dorp. Bij valavond gedenken op vele plaatsen in Vlaanderen mensen hun dierbaren die overleden zijn. Reveil wil een ingetogen moment van herinnering en troost creëren.

Op het kerkhof tegenover de Sint-Benedictuskerk staan 471 kruisjes van de slachtoffers van het bombardement. We vinden het dan ook niet meer dan logisch om op dat moment ook aan hen terug te denken. De vzw zal kaarsjes plaatsen bij de kruisjes op het ereperk als teken dat we de doden en hun nabestaanden niet vergeten zijn.

Iedereen is welkom tussen 17 en 18 uur om te mijmeren bij muziek, poëzie en kaarslicht.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over Reveil Mortsel https://www.reveil.org/gemeente/2640/mortsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s