Aanvulling op het verhaal van Hendrik Vinck

Vader Jozef Vinck (1900-1979) en moeder Alice Counson (1902-1989) hadden naast hun omgekomen zoontje Hendrik Vinck nog 5 andere kinderen. Walter Vinck zal later zelf onderwijzer worden in de Guido Gezelleschool, waar zijn broertje dood was achtergebleven. Denise Vinck werd op haar beurt onderwijzeres in de Sint-Lutgardisschool die ook zwaar getroffen werd tijdens het bombardement. Zij was getrouwd met Piet Jacobs, ook een gekende onderwijzer in Mortsel. Nog een zus, Vera huwde met Staf Todts die ook jarenlang onderwijzer in Mortsel is geweest. Of hoe het rad van de geschiedenis mooie omwentelingen kan maken.

Met dank aan Ingid Todts, dochter van Vera, voor de aanvullingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s