Nieuwe foto’s in de slachtofferlijst (5)

Zoals aangekondigd in het eerste overzicht, geven we telkens bij tien nieuwe foto’s van bombardementsslachtoffers een nieuw overzicht. Ondertussen konden nog 87 slachtoffers een gezicht krijgen.  Daardoor heeft bijna de helft een foto. Hieronder staan de tien nieuwe herdenkingsfoto’s. Door te klikken op de foto, ga je naar de herdenkingspagina waar je een reactie kan achterlaten.

(Klik hier voor deel 2, deel 3 en deel 4)

17 gedachtes over “Nieuwe foto’s in de slachtofferlijst (5)

  1. Mijn moeder Anna De Fossé had 2 zussen waarvan ik me maar 1 haar naam herinner. Melanie, de andere zus weet ik niet meer. Ze waren rond de leeftijd van 15/16 en waren samen met hun vriendjes op café ergens in Borgerhout. Haar moeder Victorina Leysen en haar vader Henri De Fossé hebben toen na het bombardement van de V1 hun kinderen bij elkaar moeten gaan zoeken. Meer heeft mijn moeder me nooit willen vertellen zij was zelf pas 12 jaar. Over de oorlog werd hoegenaamd bijna niet gesproken, ik weet wel dat mijn bompa nog joden verborgen heeft en dat die later hem bedankten door hem werk als diamantsnijder te geven in hun bedrijf. Maar nu vind ik nergens de namen terug van mijn overleden tantes, terwijl het toch een apparte naam is. Misschien kan U mij helpen? Mijn moeder leeft nog 85 maar zij wil het er niet meer over hebben. Het was in een café in de buurt van de Rex, want ze zouden daarna naar de film gaan.
    Met vriendelijke groeten
    Kristine

    Like

  2. Pingback: Pieter Serrien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s