4 gedachtes over “Paula Verschueren

 1. de familie Verschueren woonden enkele huizen voorbij mijn ouders zij hadden een cafe , mijn ouders een krantenwinkel , ik ben op 1 april 1943 geboren in het moederhuis in Kontich. 4 april vroeg Paula aan haar moeder of ze ’s anderdaags mocht thuisblijven van school om Jeanneke en haar kindje te gaan bezoeken. Ze moest toch naar school ,in Oude- God, Sint Vicentius, en is niet meer teruggekomen.Haar moeder heeft heel haar leven een groot schuldgevoel gehad , indien ze had toegegeven had ze nog geleefd, Elke keer als ze mij zag begon ze te wenen .In hun cafe hing een levensgrote foto van Paula met haar fiets. Ik heb haar doodsprentje nog altijd en heb haar dus nooit gekend maar elke verjaardag denk ik aan haar.

  Like

  1. Hoi Marcella, zo triest . Ik mag woensdag Paula vertegenwoordigen tijdens de herdenking . Met jouw verhaal in het achterhoofd zal het nog emotioneler worden dan dat het sowieso al wel zal zijn. Ik ben blij dat ik wat meer achtergrondinformatie heb. Kom jij toevallig ook naar de herdenking woensdag ? Warme groetjes, Hilde

   Like

 2. Wat een mooie bloem…… leven en dood ….het hangt soms af van details…..ik begrijp haar moeder…..dat schuldgevoel……wat als…….wat….als……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s