5 gedachtes over “Liliane Drijkoningen

 1. Liliane is het nichtje van mijn vader.
  Ze was het eerste kindje van nonkel Marcel en tante Emilie Drijkoningen.
  later kregen ze nog een zoon, Guido (°1940) en een dochter Liliane (°1945)

  Like

  1. Beste,

   Liliane Drykoningen was de nicht van mijn grootmoeder. Ik hoor al heel mijn leven het verhaal van het bombardement van Mortsel. Vandaag haar wit kruis gezien op het kerkhof van Mortsel. Gelieve contact op te nemen als je familie bent.
   Peter Konings 0475.72.30.08

   Like

 2. Drijkoningen…….lieve Lilianeke….hoe sta je daar schattig te wezen met je popje en je reuzengrote beer….je was je nog onbewust van de ongewoonheid van je familienaam….je had er ongetwijfeld veel moeten over vertellen later….’.Drijkoningen? Dat is een eigenaardige naam…! ‘ Later…een later dat er niet is gekomen…..had men je maar kunnen pesten op school later met je naam….had men maar……later…………….neen dus……….nu ben je uiteindelijk toch nog opgevallen met je naam…..door anderen, door mij….ik vind het het mooie naam…..ik vind je een koningskind…van drie koningen zelfs…….

  Geliked door 1 persoon

 3. Liliane Drijkoningen zou mijn tante zijn geweest, ze was de grote zus van mijn vader, het eerste kind van mijn grootouders. Haar dood was de grote tragedie in hun leven. Als kind bekeek ik vaak haar foto die bij mijn grootouders aan de muur hing met een lokje van haar haren erbij. Hoe verschrikkelijk moet die vijfde april voor hen geweest zijn…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s