3 gedachtes over “Constantie Tubbax

 1. Ik ben Evi Messagie, slachtoffer Alice Messagie is mijn groottante.

  Mijn tante heeft de poëzie ( waarin getekend is van Sinterklaas 1941 tot 25-03-1943) van Alice bewaard en naar aanleiding van dit project hebben we enkele pagina’s gescand en geprint voor in het herinneringsdoosje van Alice We hebben ook opgezocht van wie van de andere slachtoffers er ook tekeningen in staan. Constantie Tubbax heeft ook in deze poëzie getekend. Ik print de scan van de tekening af en ga vragen of dit mee in het herinneringsdoosje kan.

  Ik vond het heel aangrijpend om al deze tekeningen te zien van al die vrolijke meisjes die hun best deden om een mooie tekening voor hun vriendin te maken, zonder een idee te hebben van welk verdrietig lot hen boven het hoofd hing.

  Als je deze tekening zelf ook graag wil zien kan je me mailen: evi.messagie@gmail.com

  Mvg, Evi Messagie

  Like

 2. Constance Tubbax was mijn tante, één van de 10 zusjes Tubbax. Mijn moeder was nog klein toen ze stierf…. ik zou er haar veel plezier mee doen om een afbeelding van deze tekening te ontvangen, temeer omdat gisteren haar enige nog levende zus overleden is.

  Like

 3. Ik vind het een grote eer dat ik tijdens het herdenkingsmoment op 5 april Constantia Tubbax zal mogen vertegenwoordigen en herdenken. Ik zou ook graag een afbeelding van de door haar gemaakte tekening ontvangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s