Lid worden van VZW 5 april 1943

VZW 5 APRIL 1943 en www.5april1943.be

Herdenken, de herinnering bewaren, het drama nooit vergeten, de slachtoffers gedenken…

De VZW 5 april 1943 bestaat vanaf nu officieel (oprichtingsakte staatsblad 4/4/2018). De initiatiefnemers Bruno Gastmans, Pieter Serrien en Marc Van de Looverbosch zijn bijzonder verheugd dat ze n.a.v. de 75ste herdenking van het bombardement op Mortsel, de start van de VZW kunnen aankondigen. De VZW 5 april 1943 is een onafhankelijke en onpartijdige vereniging die samen met het stadsbestuur van Mortsel de herdenkingen mee wil blijven organiseren.

Doel van de VZW.

De VZW is een beschermcomité dat de herdenkingen en de gedenkplaatsen in Mortsel wil bewaren en in ere houden voor de komende generaties, met bijzondere aandacht voor de jeugd. We willen ook de slachtoffers, overlevenden en getuigen van het bombardement en hun families vertegenwoordigen. Medeoprichters zijn Lea Van Gerven (getuige en overlevende) en Raf De Weerdt (zoon van politiecommissaris August De Weerdt in 1943).

Daarnaast wil de VZW het materieel en immaterieel erfgoed van het bombardement mee helpen beschermen. En onderzoek en archivering steunen.

Iedereen die deze doelstellingen onderschrijft kan lid worden van de VZW. De bijdrage is 15€ per jaar, te storten op rekeningnummer BE20-0689-0967-8656 van VZW 5 april 1943. Giften kunnen uiteraard ook.  Gelieve steeds een bericht te sturen (zie hieronder). Meer informatie over algemene ledenvergaderingen etc. volgt later.

www.5april1943.be

Via de website zal men alles kunnen volgen wat verband houdt met het bombardement. Er staan verwijzingen naar activiteiten (hier of elders), de volledige slachtofferlijst en getuigenissen. Het is de bedoeling dat nieuwe verhalen en nieuwe feiten van getuigen of familieleden er een plaats krijgen en niet verloren gaan.

Elke herdenking opnieuw ontdekken we hoeveel banden er bestaan tussen zovele mensen en dat bombardement. Al die verhaallijnen kunnen nu samenlopen in één punt waar alles wat met 5 april 1943 te maken heeft, verzameld en gedocumenteerd wordt.

Wilt u graag lid worden van de VZW, dan kunt u ons hieronder contacteren:

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s